top of page

Az élet értelme és nagy kérdései

Tanácsadóként gyakran és egyre gyakrabban találkozom az élet értelmére irányuló kérdésekkel, amire mindannyian keressük a válaszokat.

 

Bizonyosággal és válaszokkal én sem szolgálhatok, de nyitottságom sokat segíthet abban, hogy végigkísérjem az úton, amin elindult.

 

Az integrál szemlélet, mellyel dolgozom minden világnézet irányában elfogadó, és segíti a megértést a spirituális információdömpingben.

 

Mi is az integrál szemlélet?

 

Az integrál szemlélet egy Ken Wilber által kifejlesztett, mindent magába foglaló modell, mely egységbe rendezi a világ nagy kulturális és vallási tradícióinak legfontosabb elemeit, kezdve a pszichológiától, a tudományon, antropológián, miszticizmuson, szociológián, spiritualitáson, valláson, politikán és orvostudományon keresztül a biológiáig. Szintetizálja a keleti hagyományokat és a nyugati tudományos ismereteket, a múltat és a jelent, az ősi bölcsektől egészen napjaink tudományos felfedezéséig. Befogadó, komlex keret, ami érthetővé teszi az emberi szellemi fejlődését, és a békés együttlétezés terét hozza létre a legkülönbözőbb nézetek és hitek számára.

 

Kényes téma a hit, Isten, szabadság, felelősség, szellemi fejlődés, de hiszek abban, hogy életünk különböző szakaszaiban elengedhetetlen, hogy foglalkozzunk velük. A tanácsadás keretében erre nyílik lehetősége.

 

 

 

bottom of page