top of page

Krízistanácsadás

Tanácsadó szakpszichológusként  olyan serdülő és felnőtt klienseknek tudok segíteni, akik bár nem érzik magukat pszichés betegnek, az életükben valami mégsem működik jól. Olyan esemény történt velük, amit nehezen tudnak feldolgozni, és felborult az életük. Semmit sem szeretnének jobban, mint egy kis rendet a káosz helyére...

 

Sokféle ilyen esemény történhet, a leggyakoribb a kapcsolatok, vagy egy szeretett személy elvesztése, a válás, gyász, súlyos betegség, munkanélküliség, de lehet ez akár egy életkorhoz kötődő változás is, mint a serdülőkori válság, a kapunyitási esetleg zárási pánik, az anyává/apává válás nehézségei, vagy egy új környezethez való alkalmazkodás.

 

Felsorolni is nehéz lenne, mi minden boríthatja fel a lelki egyensúlyunkat. Ha azonban ez megtörténik, észre fogjuk venni. Alig ismerünk magunkra, úgy érezzük, ez nem fog menni, és nem látjuk a kiutat.

 

Természetesen képesek lehetünk egyedül is megküzdeni, és nagy szerencse, ha támogató barátok, rokonok állnak mellettünk, de néha jól jön valaki, aki friss szemmel nézz ránk, elfogad minket, együttérez velünk, és képes új szinben megvilágítani a problémákat, olyan visszajelzéseket adni, amit az ismerőseink nem tennének.

 

Ez a pszichológus dolga. Végigkísérni a krízisben lévőt egy olyan úton, ami sok veszélyt és lehetőséget rejt magában, és segíteni, hogy észrevegye a rejtett erőforrásokait és tudjon is élni velük.

 

Amikor tehát eljön hozzám, nem fogok kész megoldásokat adni Önnek, hanem segítem abban, hogy a saját útját megtalálja, olyan módszerrel, ami leginkább megfelel a személyiségének. 

 

 

bottom of page