top of page

Belső Gyermek/

Belső Szülő csoport

 

 

A Belső gyermek/Belső Szülő csoport elsősorban (de nem kizárólag) John Bradshaw nagysikerű könyvét veszi alapul, és zárt csoportként működve használjuk a csoport erejét gyógyulásunk segítésére.

 

A pszichológiai és pszichiátriai szakrendeléseken jelentkezők nagy száma bizonyítja hogy sok embert gyötörnek lelki panaszok. Nem vagyunk egészségesek. John Bradshaw-t saját személyes sorsán túl ez is ösztönözte öngyógyító módszere, a belső gyermek gyógyításának kidolgozására. Arra a pszichológia tudományában jól ismert elméletre, Eric Berne tranzakció-analízisére - építi módszerét, amely szerint felnőttkori személyiségünk három részből áll: gyermeki, felnőtt és szülői énből.

E részek kölcsönhatásban vannak egymással, alakítják egymást. A felnőttkori lelki zavarok a legtöbb esetben gyermekkori sérülésekre vezethetők vissza. Ezért elsősorban annak megismerésére és meggyógyítására van szükség ahhoz, hogy felnőtt illetve szülői énünk kiegyensúlyozott lehessen.

 

Hogyan tárhatja fel és elemezheti valaki  gyermeki énjét, annak sérüléseit? Hogyan adhatja meg számára mindazt, amiben egykor hiányt szenvedett, amit sem a család, sem az iskola nem adott meg annak idején?

 

Saját tapasztalataim azt mutatják, hogy a sérült gyermeki lélekrész csak akkor gyógyítható, ha párhuzamosan az egészséges, megengedő, jól szerető Belső Szülőt is képesek vagyunk gyógyulásunk szolgálatába állítani.

 

 

Please reload

Események: 

"Már az óvodában megtanultam mindent, amit tudni érdemes. Azt, hogy hogyan éljek, mit tegyek, mind az óvodában tanultam meg. Az egyetemen a bölcsesség nem volt különösebb érték, az óvodában azonban annál inkább. Íme, amit ott tanultam:

Ossz meg mindent másokkal!

Ne csalj a játékban!

Ne bántsd a másikat!

Mindent oda tegyél vissza, ahonnét elvetted!

Rakj rendet magad után!

Ne vedd el a másét!

Kérj bocsánatot, ha valakinek fájdalmat okoztál!

Evés előtt moss kezet!

Húzd le a vécét!

A frissen sült sütemény és a hideg tej tápláló.

Élj mértékkel!

Mindennap tanulj, gondolkodj, rajzolj, fess, énekelj, táncolj, játssz és dolgozz egy keveset!

Délutánonként szundíts egyet!

A nagyvilágban óvatosan közlekedj, fogd meg a társad kezét és ne szakadjatok el egymástól!

Ismerd fel a csodát!" (Fulghum)

bottom of page