top of page

Tanulásmódszertan, képességfejlesztés és tehetséggondozás felnőtteknek

 

A mai iskolarendszer megköveteli a diákoktól, hogy elképesztő mennyiségű adatot sajátítsanak el az érettségiig. Megtanulunk olvasni, megtanulunk magolni....de vajon megtanulunk-e tanulni?

 

Miért is fontos ez? Mert az élethossziglani tanulás alapkövetleménnyé vált, nagyon sokan tanulnak új szakmát, képezik tovább magukat, szereznek nyelvvizsgát, több diplomát, mindezt munka mellett. És felnőttkorban már nem könnyű mindez, főleg, ha sosem tanultuk  meg, hogyan is lehetnénk eredményesek a tanulásban.

 

Tudja például, hogy milyen a tanulási stílusa, és az ehhez leginkább illeszkedő tanulási módszert alkalmazza? Jól tud jegyzetelni és hatékony előadó? Vagy megtanulja az anyagot, de fogalma sincs, mikor van kész, túltanul bizonyos tételeket, és nem marad ideje másra? Vagy az írásbelire jól sikerül felkészülni, de a szóbeli sehogy sem akar menni? Esetleg pont fordítva áll a helyzet?

 

Mit lehet ilyenkor tenni? Nem mehetünk vissza az iskolába tanácsot kérni, hogyan tanuljunk....és talán kellemetlen is lenne beismerni, hogy nem megy tökéletesen.  Felnőttoktatásban dolgozó oktatóként és felnőtt tanulóként pontosan tudom, milyen nehézségekkel küzködhet....kérem, ne habozzon, keressen meg.

 

A tanulás lehet öröm ....

 

És ha a tanulás megy is, lehetnek olyan képességei, amikre szüksége lenne, de fejlesztésre szorulnak. Hogyan kell egy hatásos prezentációt készíteni, hogyan győzzük le a lámpalázat, hogyan kommunikáljunk meggyőzően?

Felnőtt képességfejlesztés és tehetséggondozás...mert a képességek is fejlődhetnek.

 

 

 

 

bottom of page